#672 Driewielers

Er is flink gedemonstreerd dit weekend. Ik was er niet. Ik heb er veel van gezien, dat wel. Ik vind het goede redenen voor een demonstratie. Maar, ik was er niet. Ik had ‘betere’ dingen te doen. Gisteren bijvoorbeeld, zat ik met de twee mini’s op onze vaste stek treinen te spotten, toen ik opeens door had weer een type reiziger te herkennen wat ik al héél lang niet gedaan had: festivalgangers. Ik herken ze van kilometers afstand, ik was er ooit eentje. Blikjes in de hand, peuken kopen op het station en rennen om de verder niet veel gebruikte OV-chipkaart weer eens op te laden.

Na het overduidelijke twee-maten debacle met de F1-prins, die overigens ook een hoofdrol speelt in dat ándere protest van dit weekend, iets met ongegeneerd huisjesmelken, kan ik niet anders dan beamen dat het tijd is dat de volledige cultuur- en evenementensector recht wordt aangedaan en wordt gewaardeerd zoals die gewaardeerd hoort te worden. Alhoewel Rutte en zijn VVD’ers daar natuurlijk nooit echt sterren in zijn geweest. Die lobbyen liever voor energiebedrijven, online-gokhallen en verkopen ons vastgoed liever aan internationale investeerders. Chapeau.

Vandaag dat andere protest, tegen scheefgroei in de woningmarkt en de huisvesting in dit land. Ik was vooral druk met driewielers in de tuin van mijn riante koopwoning met grote tuin. Ik heb geluk gehad en ben met onze in de schoot geworpen overwaarde inmiddels mede-onderdeel van het probleem. Onderdeel van, geen schuld aan, dat is wat anders, al knaagt het soms wel in mijn gedachten. Wetend dat wij zonder veel moeite een klein ‘appartement’ kunnen financieren en aanbouwen komende maand, terwijl starters zoals mijn eigen zusje eigenlijk vrijwel kansloos zijn in diezelfde huizenmarkt. Koop, huur, groot, klein, oost, west, het maakt niets meer uit. Het is een zooitje. Het maakt de lol die de mini’s hebben op hun driewieler, en ik dus ook, er overigens niet minder om.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s