#675 Drie onder de drie

De oudste zus appte gisteren rond de middag. Ze vroeg me welke dagen ik nu ook alweer aan het werk was. Drie dagen was mijn antwoord. Dinsdag, woensdag en donderdag. Zo’n vraag staat meestal niet op zichzelf. Nu ook niet. Al snel kwam de melding dat de gastouder van de mini-neef ziek was en of ik er nog eentje bij kon hebben op de maandag. Nu heb ik van tijd tot tijd al moeite genoeg met die twee mini’s hier thuis en alles daaromheen, maar natuurlijk kon ik dan.

De mini-neef was al eens eerder een ochtend komen spelen en dit ging toen prima. Chaos in je uppie, maar prima. Deze keer was het met slaaps, the full sjabang. Inclusief campingbed op zolder. Om 08:00 uur sharp schoof de miniman onze ontbijtzaal in en was net te laat voor het lopend buffet. Dit was al grotendeels opgeruimd. Gelukkig had ik van zijn volwassen-personeel al vernomen dat hij thuis gewoon een en ander kreeg. Voedertijd was dus voorbij. Er kon meteen gespeeld worden. De twee die nog wel met slab aan tafel zaten wilden hier meteen van af en het feest begon.

Bakken met auto’s, loopfietsen, loopkoeien, brandweerwagens, puzzels, boekjes, alles vloog me om de oren. Ik had me er op ingesteld en probeerde eens niet als veegwagen achter de meute aan te lopen. Er werd geroepen om speculaasjes, vooral door de minimensen die hier wonen. Terwijl de kleinste, maar meestal luidruchtigste mini zijn ochtendslaapje deed (of althans probeerde), maakte ik met de andere twee de wijk even onveilig. Slecht plan. Want we konden niet verder dan de reikwijdte van de babyfoon (lees: niet ver) en dat was niet naar de gading van met name de zus van degene die lag te slapen. Huilen geblazen. Onmacht. Tijd om weer naar binnen te gaan.

Binnen verder spelen, roepen, rennen, rijden, vazen omgooien, koekjes eten, boterham eten en uiteindelijk: slapen! Met zijn drieën tegelijk. Anderhalf uur rust voor ronde twee begon. Die vooral bestond uit een rondje speculaasjes en veel Tip de Muis. De mini-neef zei op een gegeven moment ‘mijn mama komt zo’. En ik dacht opgewekt, ‘Ja! Jouw mama komt zo!’ Drie onder de drie. Een carrière als gastouder laat ik voorlopig even schieten denk ik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s