#683 Glutenvrije drollen

Het is een echte zondagmiddag. Al is het weer wel aardig. Wat ik er van zie door de ramen dan. Quarantaine it is. Mijn getik op het toetsenbord van de laptop wekt de sous-chef naast me op de bank. Ze heeft een mooie vouw in haar roze gezicht. Toch gelukt dat mini-middagdutje. Door één van de babyfoons hoor ik de oudste minimens al ruim een uur fluisteren, afgewisseld met een plotselinge ballade gewijd aan de ‘snottebel, snot-te-beeeheeel, snotttttteebellll’.

Diezelfde minimens is voor ze aan gaf toch wel heel graag naar bed te willen, pardoes voorover van het potje in de keuken gevallen. Hop, headfirst, op de keukenvloer. Ik stond er met mijn rug naartoe, maar hoorde de doffe boink. Toen ik me omdraaide zag ik een zielig en huilend hoopje mens voor haar minitoiletje liggen, waar ze de afgelopen dagen zo trots op zat en af klom. Nu ging het niet helemaal goed. Ik gaf er meteen een schapen-slof, half hangend aan haar rechtervoet de schuld van. Die was weggeschoven, want: glad op tegels. Zo hoop ik dat het potje zelf in haar koppie nu geen schuld heeft.

Al een paar dagen op rij banjer ik namelijk een aantal keer per dag van de keuken naar het toilet met hierin vers gelegde glutenvrije drollen, die zowel enthousiast van tevoren worden aangekondigd als daarna vakkundig becommentarieerd woorden door de creator. Ook wordt er op eigen aangeven geplast en zijn luiers opeens taboe overdag. Broek ophijsen: niet mee bemoeien papa. Rompers eruit en onderbroeken en hemdjes erin. Dat bleek de sleutel te zijn. Nu was ze ‘echt heel groot!’ waren haa eigen woorden. Nu maar hopen dat het schapen-slof verhaal wortel heeft geschoten en het potje de dans ontspringt.

Photo by Rod Long on Unsplash

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s