#687 Opgefrommeld

De miniman heeft het een tikkeltje moeilijk met zichzelf. Ik ben net weer beneden. Hij was zijn speen kwijt en lag volledig opgefrommeld in een hoekje van zijn ledikant. In de kreukels na een weekend snot en koorts. Inclusief een nacht tussen ons in. Voor hem zichtbaar overheerlijk, voor ons, mwah, not so much. Dit zijn we al heel lang niet meer gewend en omdat ik sinds ik ook eindelijk Corona heb gehad inmiddels al een maand of twee vol met snot zit en in meer of mindere mate een laf hoestje houdt, speelde dit natuurlijk ook precies díe nacht op. Uiteraard precies op de momenten dat de kleine praatjesmaker een keer stil was.

Dit tot groot genoegen van de sous-chef, die genoten moet hebben van deze kakofonie aan mannengriepjes. Heerlijk moet dat zijn, twee van die blaffende zeehonden in je bed. Aangezien de kleine man ook al heel lang niks meer ontgaat en hij zich steeds beter in volzinnen begint uit te drukken, bleek hij vanavond zijn moeder eens goed aangekeken te hebben toen die hem in zijn eigen bed legde en met een sterk gevoel voor drama te hebben gezegd ‘bij mama slapen..!?’. Een sterk staaltje negeren van de sous-chef hierop volgend. Iets met een hek en een dam.

Je moet het hem nageven. Hij weet wat hij wil en weet dat haarfijn uit te leggen. Iets met genen en een goed voorbeeld in die andere mini die hier rondhuppelt. Gelukkig staat die andere niet-meer-zo-mini meestal klaar om hem te helpen. Vaak een stap in de goede richting, maar net zo vaak precies het randje over, de verkeerde kant op, met zijn gezicht op de grond of tegen de muur. Maar goed, dat hoort erbij. Het blijven immers broer en zus. Blijven opletten. Ik raap jullie wel weer op als het echt moet. Net als die speen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s