#690 Wil je er thee bij?

De minimensen gaan een paar dagen per week naar de opvang. Of zoals dat hier thuis heet ‘naar de kindjes’. De oudste zit al in het einde van haar carrière daar, die gaat dit jaar naar de basisschool. Daar heeft ze zin in. Ze weet ook precies wanneer het zover is. ‘In oktober word ik vier en dan mag ik naar de basisschool’ wordt er dan vol overtuiging gemeld aan iedereen die het horen wil. Nog geen enkel besef verder van hoe lang dat nog duurt dan en welke maanden er nog voor oktober komen, maar goed, ze is er vol van.

Haal het ook niet in je hoofd om gewoon ‘school’ te zeggen, want je wordt abrupt verbeterd. ‘Nee papa, basisschool!!’ word ik dan terecht gewezen. Gelijk heeft ze. Sinds we met haar enkele van die basisscholen van binnen hebben gekeken herkend ze ook iedere andere school als school nu. Wanneer we hier langs fietsen wordt er dan ook gevraagd wanneer we daar eens gaan kijken. Kortom ze kan niet wachten. Tot die tijd mag ze met haar broer ‘naar de kindjes’. Samen spelen. Of zoals vaak, samen zandhappen in de zandbak daar.

Als ouders worden we hier goed van op de hoogte gehouden middels een dagelijkse fotoreportage en kort verslag in de bijbehorende app. Mijn ouders moesten het nog doen met een telefoon met een draaischijf wat betreft telecommunicatie, maar vandaag de dag is dergelijke verslaglegging de normaalste zaak van de wereld. En eerlijk is eerlijk, het levert leuke plaatjes op. Voor de twee wijsneuzen is het ook echt een plek waar ze graag naartoe gaan. De oudste vraagt ’s ochtends bij het opstaan steevast ‘waar gaan we vandaag naartoe?’ en als dat niet beantwoordt wordt met ‘naar opa en oma’ of ‘naar de kindjes’, kan ik niet ontkennen dat er soms teleurstelling op het gezicht te lezen valt wanneer ik zeg dat papa vandaag thuis is om te spelen. Gelukkig duurt die teleurstelling nooit heel lang.

Van de dagen die ze daar doorbrengen wordt meestal wel mondeling verslag gedaan door die globetrottertjes, maar net zo vaak volgt er ook een antwoord als ‘niks’ op de vraag ‘wat heb je vandaag gedaan’. Net zo vaak komt er een heel verslag van ‘die en deze, die dat en dit hebben gedaan en die heeft weer die geduwd en toen moest zus huilen en zo was jarig en die juf was er niet want die heeft corona en ik mocht even bij de BSO spelen (die zit ernaast)’. En laatst kregen we te horen dat de oudste van onze twee kwebbelaars tijdens de groepssessie in de kring met haar buurvrouw tot de orde was geroepen omdat ze samen luidruchtig de laatste nieuwtjes uit de Story bleven doornemen. Op de vraag van de leidster ‘willen jullie er thee bij misschien?!’ werd bloedserieus ‘Ja graag’ geantwoord. En een koekje erbij lustte ze ook wel. Die komt er wel…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s