After dinner dip

Koken had vandaag niet de voorkeur. Na een wat haastige dag, ellenlange checklistjes opdreunen in mijn hoofd, maar ook op papier en vooruit, ook nog wat digitale. ‘Vergeet ik echt niks?’ ‘Heb ik alles verstuurd of ingepakt?’ ‘Is alles wat ik beloofd heb gedaan?’ Goed, het waren ongeveer een uur of acht, negen misschien, net zoveel als de meeste andere dagen.

Photo by Antonino Visalli on Unsplash

Osaka, Tokyo & Shanghai

Toch voelde deze dag als een paar dagen ineen, maar dan niet op een vervelende manier. Inmiddels weet ik dat een dag voor vertrek naar een tijdje in het buitenland werken er altijd zo ongeveer uitziet, dus het voelt zelfs een klein beetje vertrouwd. Morgen staat er een vlucht van twaalf uur op het programma richting Osaka en via een tussenstop in Tokyo zaterdag, gaat de reis zondag verder richting Shanghai.

Anderhalve week deze keer, wat langer dan de ‘standaard’ werkreis. Door alle gedachtes omtrent deze reis, niet echt een goed avondmaal kunnen bedenken. Normaal schiet dat wel ergens te binnen, maar vanavond niet. Het voelt toch een beetje als een klein afscheid, tijdelijk dan, en daar hoort dan iets speciaals bij. Een reden om af te wijken van de standaard, een reden om iets lekkers te halen. Een reden om de avond speciaal te maken.

Vlees

Wat dan, is hier de vraag? De keus valt op een Griekse vleesmix van de afhaaladonis, maar deze blijkt dicht te zijn. Het is immers dinsdag en we wonen niet in Amsterdam. Tweede keus dan maar, spareribs. Alhoewel sommige het als heiligschennis zullen beschouwen wanneer ik spareribs als tweede keus bestempel. Gelukkig is deze wel open vandaag en we kunnen het binnen tien minuten ophalen. Maak daar maar twinting minuten van, we moeten eerst nog naar de Praxis om twee rollen kippengaas te halen. De zaken gaan immers gewoon door, Verre Oosten of niet, en er is veel korting te verdienen deze week!

Kippengaas ingelaaien, spareribs opgepikt en voor de tv, op de grond, voorzien van een uiteindelijk slapend been naar binnen gewerkt. Een portie vlees voor één persoon, ook geschikt voor twee personen zorgt voor een pittige after dinner dip en een dutje van een kwartiertje. Het was een andere avond dan normaal, aanstaand afscheid, ook al is het maar ruim een week, valt toch altijd een beetje zwaar. De spareribs ook.

 

Plaats een reactie