#682 Balzaal

De twee mini’s liggen op bed. Voor hun middagdutje. De jongste lag tijdens de lunch al af en toe met zijn hoofd op tafel. Ik denk dat hij iets duidelijk wilde maken. Zijn zus was alleen nog niet helemaal klaar met haar afbakbroodje. Ook moest ze tot twee keer toe plassen. Iets wat we heel graag stimuleren en nog net geen gat in lucht springen áls ze het dan een keer aangeeft. Dus de miniman moest heel eventjes wachten. Ik heb immers maar twee handen. Echt zo’n zin voor ouders. ‘Ik heb maar twee handen hoor!’. Ik hoor het mezelf vaak zeggen. Het is waar ook.

Dat middagslaapje schiet er bij de oudste minimens weleens bij in tegenwoordig. ‘Bij de kindjes’ (opvang) wordt er al lange tijd niet meer geslapen. Daar wordt er alleen nog ‘gerust’ in bijvoorbeeld een wasmand, of de onderste plank van een kast. Allemaal heel logisch wel. Hier thuis en bij opa en oma zoekt de kleine dame haar bed nog wel graag op. Meestal dan. Gisteren mocht ze bijvoorbeeld even mee met papa. Twee megalomane speakers en een versterker ophalen uit papa’s jeugd. Een vriend uit Australië appte deze week of ik die set, waar hij vroeger mee op feestjes de DJ uithing (en ik weleens meeging te sjouwen) wilde hebben. Zijn ouders wilden er eindelijk weleens vanaf.

Ik wilde ze wel hebben zei ik. De kleine meid is dol op dansen en we hebben een zolderverdieping die nog op zoek is naar nieuwe bestemmingen, dus ik zag kansen. Een eigen balzaal op zolder, leek me wel wat. Dat ik me even verkeken had op hoe groot die dingen ook alweer waren was een detail. De pa van mij vriend reed graag even met zijn camper, waar ze wel in pasten. Niet in de laatste plaats om even te kijken welke vrouw er tegenwoordig bij mij hoort en waar ik terecht ben gekomen. De kleine danseres noemde hem inmiddels bij zijn voornaam en liep als eerste naar binnen om onze komst aan te kondigen ‘Ben komt ook nog even mee!’ Alsof twee levens zich opeens vermengden met elkaar. Mijn jeugd en mijn nu. Ik glimlachte buiten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s