#708 One hate

‘Thoughts and prayers’ slingerde Lauren Boebert afgelopen weekend als onderdeel van haar persverklaring de lucht in. Het was als een vorm medeleven bedoeld. Het sloeg de plank mis. Lauren, net nipt opnieuw verkozen als congreslid voor de Republikeinen, met niet bepaald een staat van dienst als voorvechtster van LHBTQ+ rechten, zag een drama voltrekken in ‘haar’ staat Colorado. 

In Colorado Springs, in club ‘Q’, een spot voor de LHBTQ+ gemeenschap, opende een man het vuur. Vijf mensen schoot hij dood, vijfentwintig anderen raakten gewond. Volgens de berichten is het motief nog onduidelijk, zoals dat dan in politiejargon heet. De wereld weet beter. Boebert, die er de afgelopen twee jaar als congreslid alles aan heeft gedaan om rechten van iedereen die niet in haar plaatje van ‘Christian values’ past het leven zuur te maken, publiekelijk aan de schandpaal te nagelen, als politicus hun rechten in te perken en agressie en geweld tegen die groepen te normaliseren via modderpoel Twitter, werd nu in een klap de buitencategorie van hypocrisie. De geweldsuitbarsting is niet meer dan een logisch gevolg van haar eigen jarenlange openlijke haat en haatzaaien. Boebert, naast Congreslid tot voor kort ook eigenaar van het restaurant ‘Shooters Grill’ (de naam spreekt voor zich), poseert op haar kerstkaarten graag met een collectie volautomatische geweren en roept regelmatig dat Drag-queens uit de buurt van kinderen moeten blijven. Mijn kinderen zie ik liever in de buurt van glitterjurken en felle kleuren dan dat ik ze achterlaat in de wapendepots van Boebert en haar maten.

Opvallen door hypocrisie, dat is knap, in een week waarin een wereldkampioenschap voetbal op massagraven vermomd als stadions begint en het organiserende comité van zelfverrijkende mannen, de FIFA, hun vingers niet wil branden aan alles wat ook maar kan lijken op een regenboog en op twee woorden ‘One love’. Een regenboog en die woorden op aanvoerdersbanden, en de dragers die daar toch maar vanaf zien vanwege een dreigende gele kaart. Veel voetbalfans toeteren dat het alleen moet gaan over de sport. Ik ben allang geen voetbalfan meer, dat neem ik de FIFA kwalijk. De hoogste FIFA-baas roept tegen de pers dat ‘het Westen’ niet zo moet zeuren en naar zichzelf moet kijken, brabbelt iets over een geschiedenis van een paar duizend jaar en de Qatarese bobo’s voegen daar in interviews geïrriteerd aan toe dat hun tradities en gebruiken gerespecteerd moeten worden. 

Dezelfde tradities en gebruiken als die van Boebert denk ik dan. Haat. Uitsluiten, schofferen, kleineren, discrimineren, demoniseren en dan vermoorden. Met kogels uiteindelijk, maar eerst met woorden. One love hate. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s